ПОКРЕНУТИ ПОСТУПАК ПРОТИВ НЕНАДА ЧАНКА

понедељак, 6 септембра, 2021 у 1:57PM

Позивам Тужилаштво да покрене истрагу против Ненада Чанка, председника ЛСВ-а са пребивалиштем у Новом Саду, због тога што је током претходних дана учествовао у кампањи кршења људских и верских права грађана Црне Горе православне вероисповести и српске националности, те изазивању националне и верске мржње.

            Током дуготрајне, вишегодишње активности Ненад Чанак је у бројним приликама јавно показао да је спољни сарадник злочиначнког и криминалног режима Мила Ђукановића. Током претходних дана он је својим наступима и поступцима подстрекивао, помагао и узео учешћа у кршењу права грађана Црне Горе на слободу вероисповести, слободног кретања и на личну безбедност. Коначно, он је својим деловањем дао основу и деловању неколико стотина насилника који су нападали полицију Црне Горе и покушавали да освоје православни манастир на Цетињу. Верујем да су се стекли услови да Чанак буде процесуиран под сумњом да је извршио кривична дела из члана 317. став 1. и 2. (Изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости), као и члана 131. став 2. (Повреда слободе исповедања вере и вршења верских обреда) Кривичног законика Републике Србије.

            Молим мали део јавности да не покушава да Ненада Чанка брани тврдећи да је све то чинио у другој држави, пошто је познато да су људска права универзална. Он је притом и држављанин Републике Србије.

            Очекујем брз одговор од тужилаштва.

Posted by
Categories: Текстови и анализе
Tags: , ,

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар