Председник Антић о Ердогану: Жеља му је Османско царство на Балкану

среда, 3 маја, 2017 у 5:53PM

Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић, у интервјуу за лист „Ало“, изнео је своја запажања о политици турског председника Реџепа Тајипа Ердогана:

– Ердоган је активирана бомба, коју год спољњу политику да је водио свуда је пропао. У односима са другим великим силама, у односима према Египту, Израелу, Ираку, Ирану, према Босни и Херцеговини. Он сада само има један број задртих поштовалаца у муслиманским деловима Босне и нигде више. И одавно је његов став да је то пут ка некаквом појачању Турске присутности на Балкану, а обективно није. Албанци би да стварају своју националну државу и да штите своје национане интересе и тешко може да буде укључена у неко Османско царство, али он има такав став и циљ и то треба имати на уму.

– Он има циљ да прави Османско царство на Балкану, да ли ће у томе успети не знам. Јер чињеница је да Ердоган има велику популарност у Турској, али није добар политичар спољње политике , ниже све неуспехе до неуспеха. Помало је и чудно колико он игра погрешне игре. Није ме изненадила његова подршка Тачију и Рами будући да је тај човек, у Призрену рекао да је Косово Турска – анализира др Чедомир Антић.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Преносимо

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар