Председник Антић за „Спутњик“: Ђукановић је напао народ, а не народ њега

петак, 17 фебруара, 2017 у 8:18PM

  „Црногорски режим умире од старости. Умирање од старости може, нажалост, да траје јако дуго. Нажалост за све“, тврди за Спутњик председник Напредног клуба Чедомир Антић. После обмане великог броја политичких савезника, сатирања опозиције, очувања полуга старог режима из ’70-их и ’80-их година и модернизовања у мери потребној да буде прихватљив Западу, режим Мила Ђукановића је према Антићевом мишљењу успео да изневери неколико различитих идеологија, али просто не може да живи дуже него што такав режим може да живи.

  „И Мило Ђукановић сад покушава да до хипертрофије доведе последњу своју идеологију, а то је идеологија шовинистичке мржње према српском народу, идеологија дукљанства и фашисоидног црногорства“, прецизира своје становиште Антић.

  Звоно за узбуну, било је, како тврди Чедомир Антић, фалсификовање изборне победе садашњег председника Филипа Вујановића. Услед тог фалсификовања, додаје председник Напредног клуба, Ђукановић зна да сваки избори морају да буду представљени као избори за Црну Гору и против ње. „Народ је устао 2015, требало је да се догоди ’пети октобар‘, али због сукоба у свету САД и ЕУ су подржале Ђукановића и он је напао народ, а не народ њега. Онда је после тога уочи избора измислио државни удар и ово сада што се догађа је класични политики лов, политичка хајка“, категоричан је Антић. То је, констатује он, неозбиљан, потпуно гротескни процес. „Циљ је да Ђукановићев режим — који је криминалан, корумпиран, фашистоидан, који је учествовао у ратовима, који је изневерио Југославију и Црну Гору, који је створио нову црногорску државу која функционише према систему апартхејда, која је обесправила 34 одсто свог становништва и која врши асимилацију српског народа — верује да на том сукобу може и даље да опстане“, тврди Антић.

  „Сетимо се 2000, кад су људи на улице изашли и они који су мислили да је Милошевић издајник и они који су мислили да је Милошевић балкански касапин — и оборили Милошевића. Такво време долази у Црној Гори и то нема више везе ни са Андријом Мандићем, ни са Вучићем, ни са покојним Милошевићем, ни с Клинтоном, ни са Трампом, већ са чињеницом да је Мило Ђукановић досадио и народу и ево, као што видимо, богу“, закључује Антић.

Извор: „Спутњик“

Posted by
Categories: Вести, Преносимо

1 Коментар на "Председник Антић за "Спутњик": Ђукановић је напао народ, а не народ њега" Оставите коментар
Miroslav Šolević
18. фебруара 2017. at 10:04

Po ovom pitanju smo istomišljenici

Оставите коментар