Председник Напредног клуба у УН учествује у јавној расправи о Хашком трибуналу

понедељак, 8 априла, 2013 у 1:30PM

Председник Напредног клуба др Чедомир Антић учествоваће у јавној расправи о раду Хашког трибунала коју организују Уједињене нације (УН). Панел је заказан за 10. април 2013. године у Њјујорку и представља иницијативу председника Генералне скупштине УН, Вука Јеремића.

Председник Клуба ће говорити о неуспесима Хашког трибунала везаним за помирење у региону и представиће релевантна истрживања на ову тему.

„На расправу полазим са осећањем одговорности и бриге, али и дубоког уверења о томе да ће процес који је иницирао г. Вук Јеремић као тренутно председавајући ГС УН у моралном погледу означити истински крај ратова за југословенско наслеђе. Нећу заступати Србију, већ истину, и зато је мој задатак много лакши од оних који ће се бавити судским дометима Трибунала у Хагу“ изјавио је председник Антић.

На јавној расправи заказаној за председнике држава или влада, тј. представнике држава, у име Србије говориће председник Србије Томислав Николић, а са њим у делегацији путује и министар иностраних послова Иван Мркић. На панелу за невладин сектор, поред председника Напредног клуба, говориће и председник документационог центра „Веритас“, Саво Штрбац.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар