Привредна комора промовише Банку Интеза

среда, 29 новембра, 2017 у 6:46PM

 Организација која је узданица Александра Вучића, јер је дошла до сопствених прихода ван буџета (преко противуставних чланарина), наставља са својим деловањем које је у служби свега неколико појединаца блиских Српској напредној странци.

  Од 1. јануара до краја августа 2017. године Превредна комора Србије остварила је 850 милиона динара прихода од чланарина српских привредника, без да исте наплаћује по фактурама или решењима. Једини основ наплата чланарина је противуставни закон. Подсећамо да ова организација није желела да испоштује Закон о доступности информација од јавног значаја и достави Напредном клубу списак фирми које су у 2017. години уплатиле чланарину. Америчка комора у Србији и Савет страних инвеститора у старту су одбили плаћање ове обавезе….

  Најновији срамотан потез ове, званично недобитне организације, јесте промовисање кредита и платних картица Банке Интеза. Промовише се 100 милиона евра кредитне линије ове банке, као и „Афинити платна картица Привредна комора – Банка Интеза“. Комора наведеним потезима врши дискриминацију свих осталих банака, али и својих чланова којима представља само једну банкарску опцију. При томе, не проналази се никакав интерес нити погодност форсирањем Банке Интеза, јер су разноразни кредити доступни у свим банкама, исто као и платне картице. 

  Привредна комора Србије, јасно је одавно, нема никакав кредибилитет. Најновији потезима ова испостава Српске напредне странке као да се руга српским привредницима. Рекламирање кредита Банке Интеза и прављење заједничких картица коморе и Интезе најгрубље је кршење свих пословних кодекса, али на првом месту интереса сопствених чланова, односно привреде у Србији.

   Да је ПКС интересна група малог броја људи, која води рачуна само о сопственим џеповима говори податак да је Драгиња Ђурић, председница Извршног одбора Банке Интеза истовремено члан Скупштине Привредне коморе Србије и председник Одбора за банкарство Привредне коморе Србије!  

Posted by
Categories: Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар