Протест успешан, Срби јединствени!

субота, 18 фебруара, 2017 у 6:29PM

  Протест против погрома Срба у Црној Гори одржан је данас испред црногорске амбасаде у Београду. Организатор догађаја Асоцијација српских интернет медија, заслужна је што су послате веома јасне и усмерене поруке. За правду и слободу српског народа и свих грађана Црне Горе, а против диктаторског режима Мила Ђукановића.

  Напредни клуб узео је активно учешће у протесту, а председник клуба др Чедомир Антић одржао говор пред присутним грађанима. Антић је истакао да је на делу активан обрачун са српском традицијом – језиком, вером и националним симболима. „Ми овде нисмо дошли ни да претимо, ни да ослобађамо, већ да обећамо. Господине Мило Ђукановићу, Срби и српски грађани не могу се хапсити како се прохте неком Брозовом комесару у оставци,“ поручио је председник Антић, док су окупљени скандирали „Мило лопове“. Антић је напоменуо да Ђукановић може да покуша да удари на ДФ и НСД, може да ухапси вође српског народа Мандића, Радуновић и Кнежевића али „ће то бити почетак његовог краја.“ „Он треба да зна: Србија може да ћути дуго. Али кад Србија устане, кад Срби устану, кад Срби у Црној Гори устану њих се не да тако лако смирити,“ нагласио је Антић и напоменуо: „Избацили су Његоша из лектира, а он је рекао: „потурчи се плахо и лакомо! Да, плахи и лакоми владају данас Црном Гором, то их је определило а не дукљанство и црногорство.“ Он је истакао да данас бити Србин у Црној Гори значи бити слободан, борити се за своја уверења али и бити обесправљен те позвао српску владу да обрати пажњу на чињеницу да су за много мање ствари велике силе бомбардовале друге земље. „Црна Гора је наша сестрица, никада Срби против ње нису ратовали. Срби су створили Црну Гору, али нећемо дозволити колико год Срба да има у Црној Гори да их хапсе, убијају, муче и обесправљују,“ напоменуо је Антић. Он је истакао да је Мило Ђукановић седам пута променио политика уверења и два пута променио националност, и да мисли да је нашао партнера у српској влади те додао: „Нема ништа од тога: Србија је цела уз Црну Гору. Не дамо да се гради држава на мржњи према српском народу, не дамо нашу историју. Ако Ђукановићу и већини у ЦГ смета наша историја можемо да им кажемо: “Само да је делите можете са нама, то није ваша историја, то је наша историја”. Он је нагласио да су окупљени данас дошли да подрже Андрију Мандића, Славена Радуновића и Милана Кнежевића али и више од 200.000 Срба у Црној Гори, и напоменуо: „Више од 60% људи у Црној Гори су културолошки Срби – где су њихова права? ЕУ је на томе пала, НАТО је на томе пао колико је пао на бомбардовању СРЈ! Да ли мисле стварно да ће тако што подржавају човека који влада дуже него Стаљин, за којег се хвале да је био најбољи њихов локатор – да ће тако створити Европу у ЦГ – неће. Ми ћемо кад-тад добити нашу сестрицу назад, а онда ће Црна Гора бити слободна и српска онолико колико то жели њен народ,“ нагласио је председник Напредног клуба, др Чедомир Антић.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

1 Коментар на "Протест успешан, Срби јединствени!" Оставите коментар
МиланЦГ
25. фебруара 2017. at 21:49

Једни сте од ријетких који искрено подржавају Србе из Црне Горе. Велико вам хвала на томе. Надамо се скором ослобођењу од ове сатанистичке, проусташке власти чији трагови „смрде нечовјештвом“. За краља и отаџбину, поздрав из Бара, најјужнијег српског града.

Оставите коментар