„Путевима Јосипа Броза“ будућност регионалне сарадње

четвртак, 23 фебруара, 2017 у 5:24PM

  Иако је српски народ у Црној Гори обесправљен на свим пољима, Влада Републике Србије не само да не реагује на такво стање, већ додатно продубљује сарадњу са званичном Црном Гором и њеном ђукановићевском администрацијом.

  Република Србија годинама ћути на недемократско и противуставно понашање власти у овој суседној држави којима се директно крше загарантована права српском народу. Својом ћутњом званична Србија је практично саучесник у угрожавању Срба. При том, свака активност којом се помаже Влада Црне Горе значи стајање на контра страну од српског народа, јер јачи режим Мила Ђукановића имплицира све мање права за српски народ.

  Најновији испад јесте најављена заједничка туристичка сарадња двеју држава, односно проглашење Црне Горе за земљу партнера на овогодишњем сајму туризма. Како је најавио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, од данас ће Србија и Црна Гора представљати заједничку туристичку понуду према трећим државама, а потписан је и споразум о сарадњи у туризму две земље. Договор спроводе Привредне коморе Србије и Црне Горе, а председник ПКС, Марко Чадеж изјавио је како је циљ већа препознатљивост региона, без да је истакао посебности које красе Србију, иако је на челу домаће, а не регионалне организације. Овакав вид сарадње у туризму већ је остварен са БиХ, а најзначајнији пројекат у будућности, како наводи Расим Љајић, биће отварање туре “Јосипа Броза Тита”.

  У ситуацији, када се у Сарајеву спроводи фашисоидна политика према свему што је српско, док је, са друге стране, у Црној Гори на снази класична диктатура Мила Ђукановића, уз велики број појединачних инцидената, па и напада на српске туристе, институције Републике Србије иду управо Брозовим путем србофобије и личне користи не водећи бригу о свом све угроженијем народу.

Posted by
Categories: Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар