Саопштење: Бошњачки „Удар“ има за циљ гашење Републике Српске и понижавање српског народа

субота, 22 фебруара, 2014 у 3:50PM

Напредни клуб упозорава јавност у Србији на праву позадину протеста у БиХ који заправо имају за циљ да се промени дејтоснко уређење БиХ које ће подразумевати и укидање Републике Српске и већу унитаризацију, што није у складу са легитимним жељама и интересима које је изразио српски народ који живи у РС.

Иако се протести организују под паролама социјалног и економског бунта без националног предзнака, али са ратним заставама тзв. Армије БиХ и покличима „убиј Србина“, организатори демонстрација окупљени у Фејсбук групи „Удар“ јасно су прокламовали да им је циљ повратак устава Републике БиХ из 1992. и тадашњег устројства. Срби се позивају да се протесту придруже како би са себе скинули „срам“ због, како се наводи, „геноцида у који су били увучени четничком пропагандом ‘о Србији до Токија’“.

Из свега се може закључити да је реч о наставку националне бошњачке акције која је отпочета такозваним ЈМБГ протестима, који су формално били усмерени на грађанска права а циљ им је био исти као и сада – укидање РС и стварање унитарне бошњачке националне државе.

Сходно томе, Напредни клуб позива јавност у Србији на опрез и на одговорност поводом дешавања у БиХ.

Српски народ са обе стране Дрине, али и Србија, платили су огромну цену одбране права Срба на живот, идентитет и опстанак у БиХ. Очување тог права могуће је исклључиво кроз даљи опстанак Републике Српске, уз снажну економску, политичку и друштвену подршку из Србије. Напредни клуб зато позива све институције и стурктуре у Србији да дају безрезервну подршку Србима у Српској, а јавност у Србији позивамо да не наседа на приче о „социјалном бунту“ и некаквим „антикапиталистичким револуцијама“ које су наводно у повоју.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар