Саопштење: Држава адекватно да реагује на ослобађање Харадинаја

четвртак, 27 априла, 2017 у 3:44PM

Држава Србија да коначно реагује и сама приведе терористе правди.

Западне државе су више пута показале да су невољне да процесуирају оптужене за злочине над Србима. Напредни клуб сматра да је време да Србија користи сва расположива државна средства и сама приступи привођењу правди оптужених, где год да се они налазе у свету.

Одлука Суда у Француској да одбије изручење команданта терористичке ОВК Рамуша Харадинаја Србији један је у низу сличних поступака којом је међународна заједница задала шамар породицама несталих и погинулих као и легитимним и међународно признатим српским институцијама. Ако западни део међународне заједнице то неће да учини, држава Србија је дужна да недужним жртвама обезбеди правду и сама приведе оптужене за злочине, где год се они налазили или кретали.

Одлука француског судa је уједно и шамар међународном интегритету Србије, будући да су и раније европски судови поступали слично када је реч о српским интерполовим потерницама за терористима са Косова и из бивше Југославије.

Имајући у виду да већ годинама српске интерполове потернице немају никаквог ефекта, Напредни клуб захтева од владе и изабраног председника Републике, Александра Вучића, да јавности представе конкретан план о томе које ће мере, у ком року и како Србија предузимати по питању хапшења и кажњавања терориста одговорних за монструозне злочине над Србима и неалбанским живљем на Косову и Метохији.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар