Саопштење: Држава Србија да заштити Србе у Македонији од терориста ОВК!

недеља, 10 маја, 2015 у 9:52AM

Напредни клуб позива власти у Србији да под хитно предузму све расположиве мере и пружају сву помоћ Србима у Куманову и целој Македонији.

Подсећамо надлежне у Србији да у суседној Македонији, према подацима из пописа, живи 37.000 припадника српске националности а њихов главни центар је управо Куманово, око кога се воде борбе са албанским терористима. Распламсавање конфликта у Македонији је посебно штетно за Србе јер ће они први бити на удару, а немају никакву заштиту.

Институције Србије, као и представници наше земље у Македонији, морају да ставе на располагање сва средства и припреме планове за помоћ Србима у овој држави уколико дође до даљег распламсавања сукоба.

Извесно је да је Македонија на ивици рата и зато је потребно да држава Србија направи јасан план реаговања, како у интересу мира и стабилности у региону, тако и ради заштите права српског народа.

Подсећамо да Напредни клуб годинама уназад у годишњим извештајима о положају српског народа у региону указује на погоршавање положаја српске заједнице у Македонији, као и на чињеницу да се заоштравање македонско-албанског сукоба прво негативно одражава на српску заједницу.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар