Саопштење: Најоштрија осуда претњама гиљотином новинару Зорану Ћирјаковићу

уторак, 24 фебруара, 2015 у 8:35AM

Напредни клуб најоштрије осуђује претње гиљотином новинару Зорану Ћирјаковићу и позива институције у Србији, у првом реду тужиласштво, да под хитно реагују!

Претње које је на свом Твитер профилу изнео предводник екстремистичке организације „Маркс 21“ су веома озбиљне и захтевају хитну и оштру реакцију. Слобода мисли и говора је право зајамчено Уставом Србије и међународним повељама којима је српска држава приступила. Ова права морају бити заштићена, а не гиљотинирана!

„Маркс 21“ је организација која је препозната по отвореном екстремизму према држави Србији, институцијама, законима и поретку.

Подсећамо јавност да је реч о организацији коју цини група екстремиста која прети не само вербално већ и физички и која је недавно на силу, мимо воље већине студената организовала блокаду Филозофског факултета.

Нажалост, уместо да се овом екстремизму супротставе, неки народни посланици нашли су за сходно да припаднике „Маркс 21“ јавно позову на кафу да би од њих “нешто научили”. Да ли је претња гиљотирањем новинара и шиканирање студената и професора то што посланици и политичке странке треба да уче?

Посвећеност демократском, слободном и одговорном друштву и држави захтева реакцију не само тужиластва, већ и комплетне државе и јавности.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар