Саопштење: Најоштрије осуђујемо одликовање пилота који су убијали наш народ

понедељак, 1 априла, 2013 у 8:53AM

Напредни клуб најоштрије осуђује одликовање холандских пилота за учествовање у рату Саверноатлантског савеза  против Србије 1999. године. Срамотно је и жалостно што 14 година после овог гнусног рата у јеку преговора око будућег статуса Косова и Метохије, холандска краљица награђује пилоте саучеснике у убиству 2.000 невиних цивила.

Ратом из 1999, у ком је учествовала и Холандија, не само да није спречена хуманитарна катастрофа која је наводно била повод за бомбардовање, већ је и додатно допринела учвшћавању Милошевићевог режима и даљем изоловању Србије и српских грађана.

Више људи убијено је током бесомучних напада НАТО, него што је убијено Албанаца за време Милошевићеве владавине током деценије која је претходила рату! Више људи је убијено или су нестали и од када су међународне снаге, међу њима и холандски војници, преузеле управу над Косовом и Метохијом!

Холандија, држава која се још увек није суочила са злочинима у Индонезији у време борбе тамошњег народа за слободу и независност, током протеклих година чинила је значајне напоре да суочи Србију са одговорношћу за злочине током ратова из 1990-их година. Холандска јавност требало би данас да процени да ли су у том раздобљу заиста помогли демократизацију Србије и да ли су уопште допринели процесу помирења?

Срамотно је и жалосно што ни власт у Србији, ни већина медија, ни етаблирани цивилни сектор нису реаговали на ову скандалозну вест. Можемо само да претпоставимо каква би била реакција да је овдашња влада одликовала српске официре за рат чије су најважније последицe смрт 3.000 људи, трајни прогон 150.000 цивила и стварање етнички чисте квази државе?!

Видео са церемоније доделе медаља: Линк

Саопштење за јавност (PDF): Ћирилица, Латиница

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

1 Коментар на "Саопштење: Најоштрије осуђујемо одликовање пилота који су убијали наш народ" Оставите коментар

[…] Извор: ФРОНТАЛ.СРБ / НАПРЕДНИ КЛУБ […]

Оставите коментар