Саопштење за јавност: Напредни клуб најоштрије осуђује објављивање интервјуа Атифете Јахјаге у „Корд“ магазину.

среда, 19 септембра, 2012 у 12:00AM

Напредни клуб најоштрије осуђује објављивање интервјуа Атифете Јахјаге у најновијем броју магазина „Корд“, у којем председница самозване „Републике Косово“ на потпуно промотивна и улагујућа питања одговара неистинитим и крајње увредљивим тврдњама.

У интервјуу под насловом „Слобода, независност, демократија и једнакост – за све“ у магазину „Корд“, Атифете Јахјага тврди да Албанци на Косову „никада нису спроводили политике етничког чишћења или насилног размештања популације“ и да су њихове мере биле „хумане, базиране на слободи, независности, демократији и једнакости“.

Срби се, између осталог, називају „колонизаторима“ и тражи се да се Косову врати културно благо које је отето. Потпуно је срамотно да магазин који излази у Србији није поставио ниједно питање које се односи на положај и проблеме Срба, монструозне злочине, киднаповања, трговину органима, прогањање и убиства Срба, паљење манастира и уништавање културне баштине…

Напредни клуб пита у чијем је интересу објављивање оваквих интервјуа и да ли је у позадини жеља да јавност у Србији почне да прихвата као истините овакве ставове и тврдње Албанаца? Такође, Напредни клуб пита због чега се новцем грађана Србије финансирају новине у којима се објављују овакви интервјуи, будући да се у „Корду“ налазе огласи државних фирми као што су „Телеком Србија“ и „Дунав осигурање“.

Београд, 19. септембра 2012.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

1 Коментар на "Саопштење за јавност: Напредни клуб најоштрије осуђује објављивање интервјуа Атифете Јахјаге у "Корд" магазину." Оставите коментар
ivan
30. новембра 1999. at 01:00

Jos jednom je korupcionizam na delu u novinarskoj profesiji.Afirmacija siptarskog hegemonizma ic negiranje njegove genocidnosti,a sve u cilju da se zarade pare(mozda i male)samo potvrdjuje da se u redovima naseg novinarskog esnafa krije svakojaki sljam. Da li su pare podeljene i sa gl.urednikom? Srbi,aman,imate li srama?

Оставите коментар