Саопштење: Осуда политичке злоупотребе Скупштине АПВ

уторак, 19 фебруара, 2013 у 5:19PM

Поводом округлог стола „Устав Србије – кочница на путу ка Европи. Зашто је потребно и како мењати Устав?“ који је заказан за среду, 20. фебруара у Скупштини АП Војводине, Напредни клуб најоштрије осуђује политичку злоупотребу установа аутономије са циљем подривања међународно признате државе Србије.

Није јасно на основу чега Скупштина АП Војводине даје простор за одржавање оваквог једног скупа који отворено урушава правне темеље државе у којој управо институције АПВ представљају њен саставни део?!

Жалосно је што у промоцији овога учествују чак и представници институција АПВ, у конкретном случају потпредседник Скупштине АПВ, које су саставни део правног поретка државе Србије.

Ово је још један показатељ злоупотребе моћи установа АПВ како би се помогло радикализацији јавности и нанела штета интересима демократске већине и већинског народа на Северу Србије.

Напредни клуб ће наставити да води одлучну кампању за укидање недемократске АПВ и против урушавања националног, економског и територијалног јединства Србије кроз даље слабљење државних институција а све у циљу стварања некакве нове политичке творевине и нове нације на северу коју, према последњем попису, подржава мање од један одсто становника Северне Србије.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар