Саопштење: Отказати гостопримство хрватској министарки спољних послова Весни Пусић

петак, 12 децембра, 2014 у 9:39AM

Напредни клуб тражи од Владе Србије да откаже гостопримство хрватској министарки спољних послова која је позвана да учествује на самиту земаља Југоисточне Европе и НР Кине 16. децембра у Београду, због њене изјаве да том приликом „неће бити билатералних састанака“ већ, да је реч само „о састанку са кинеским премијером“.

Таква изјава представља грубу увреду на рачун домаћина – Републике Србије и њених грађана – о чијем ће трошку скуп бити одржан. Србија није ходник у коме може да се дође и у пролазу шапуће, већ стара европска држава са вишевековном традицијом независности и слободе.

Како хрватска министарка не крије презир према домаћинима, једино решење је да сама отпутује у Кину ради сусрета са кинеским премијером. Уколико Хрватска нема новца да финансира пут министарке Пусић, Напредни клуб је спреман да сноси трошкове авионске карте на релацији Загреб-Пекинг.

Такође, влада Србије би морала на себе да прими обавезу да у духу европских вредности објасни госпођи Пусић да Хрватска, супротно уверењу њене елите, није изузетак у овом делу Европе и да мора да поштује правила и прописе које одређује домаћин.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар