Саопштење: Позив Дорис Пак неприхватљив

недеља, 30 марта, 2014 у 12:02PM

Напредни клуб осуђује позив Дорис Пак, чланице Европског парламента, грађанима Републике Српске да изађу на улице, формирају „пленуме“ и „узму слободу у своје руке“.

Понашање госпође Пак је срамотно и непримерено. Босна и Херцеговина и Република Српска имају своје међународно признате статусе, оне су демократске државе и њихове власти су легалне и легитимне. Срамотно је да политичарка из државе која има историјску хипотеку тоталитаризма и злочина почињених у југословенским земљама може да се одважи и изјави тако нешто.  Посебно је бизарно што се Дорис Пак непрекидно позива на  европске вредности и праксу ЕУ. 

Грађани су довољно одговорни и зрели. Рушење демократских установа макар и под маском борбе против корупције и у корист нових задужења земље, довешће до укидања њихове државе Републике Српске. Српски народ је у стању да брани своја права. То је показао 1992. године, када су му била прекршена људска, политичка и демократска права. Зато данас своју вољу исказује на демократским изборима поштујући Устав и законе.

Напредни клуб је забринут због начина на који САД и део ЕУ последњих година виде демократију. Такву лицемерну туранију смо неколико пута видели у ХХ веку. Она није донела Европи ништа добро.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар