Саопштење: Регионализација и децентрализација Србије значи укидање АПВ!

петак, 12 априла, 2013 у 12:44PM

Уколико се жели заустављање разбијања Србије и ако се тежи јединственој, целовитој држави, која је децентрализована у складу са економским потребама, уважавајући једнака права свих грађана Србије, а не само становника појединих делова земље, онда је потребно да се укине недемократски наметнута, економски нефункционална и финансијски штетна АП Војводина (АПВ).

Напредни клуб се залаже за децентрализацију и економско-управну регионализацију Србије јер је досадашњи систем неефикасан, високо корумпиран, непотистички и сваког грађанина Србије, од новорођенчета до пензионера, кошта око 90 евра годишње.

Ниједан грађанин Србије од тога нема никакве користи.

Тезе политичке елите у Новом Саду и Београду о неопходности аутономије Војводине као „примеру европејства“ су лицемерне јер се исти статус какав има Војводина не тражи у Хрватској или Мађарској (у државама које су високо централизоване) где се простире историјска Војвдоина. Такође, нити једна држава у Европи нема аутономну област величине и са надлежностима АПВ.

Јасно је зашто АПВ нема примера у Европи јер су наше аутономне покрајине настале као плод Титовог револуционарног заноса против „великосрпске хегемоније“, а не као тежња за бољим животом грађана наше отаџбине.

Напредни клуб захтева да се одмах на основу члана 182. Устава Републике Србије хитно укине АПВ и на тај начин уклони асиметричност, смање оптерећања грађана, унапреди ефикасност локалне самоуправе и отвори пут ка истинској регионализацији и децентрализацији Србије.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар