Саопштење: Србија да направи план реаговања поводом претњи исламиста

петак, 5 јуна, 2015 у 1:21PM

Видео материјал који је тзв. ИСИС објавио на Интернету и у коме се Балкан, а посебно Србија, означава као следећа мета ове терористичке творевине захтева озбиљну реакцију државе Србије.

У снимку, који обилује неистинама и отвореним расизмом, муслимани на Балкану се позивају „да убијају или трују отровима“ по Србији, Босни, у Македонији…

Напредни клуб подсећа да су Срби први народ у Европи који се након Другог светског рата директно сукобио са исламистичким тероризмом – на простору БиХ, на Косову и Метохији као и у Рашкој области. Нажалост, током деведесетих, Велике силе су затварале очи пред исламистима присутним у тзв. Армији БиХ и терористичкој тзв. ОВК зарад политичких интереса на Балкану. Нажалост, како су показала хапшења исламиста у Србији и БиХ протеклих година – ови екстремисти су и те како присутни и делују на нашим просторима.

Узимајући у обзир искуства из деведесетих и монструозне злочине које су примарно над Србима али и другим народима починили управо припадници иламистичких струја, као и да велики број исламиста из Европе долази управо са Балкана, Србија мора овом изазову да приступи са посебном пажњом.

Напредни клуб истиче да је дужност Србије, ако је слободна и одговорна држава, да се помакне даље од декларација о залагању за мир и стабилност и да развије конкретан план како да заштити интересе Србије, грађана Србије и више од два милиона Срба у региону који су јасно означени као мета исламистичких терориста.

Држава у овој борби може и да искористи ”никад боље односе” са Западним силама јер се управо њихове снаге налазе на територијама где се исламисти највише регрутују, а то су АП Косово и Метохија и Федерација БиХ.

Posted by
Categories: Саопштење

1 Коментар на "Саопштење: Србија да направи план реаговања поводом претњи исламиста" Оставите коментар
Dalibor Lazarević
17. јуна 2015. at 01:05

Srbija treba da propusti da islam protutnji ka evropi. Kad su se Srbi borili protiv islama u bosni zapad nam je uveo sankcije i poslao bombe. Dokle da izigravamo budale?

Оставите коментар