Саопштење: У Вуковару поскидане све ћириличне табле, а у Београду их називају „бранитељима“

среда, 24 септембра, 2014 у 3:29PM

Најоштрије осуђујемо што су у Вуковару још једном. по ко зна који пут, локални хрватски екстремисти поскидали табле са ћириличним натписом.

Будући да је и раније било случајева насилног скидања и уништавања ћириличних табли, намеће се закључак да хрватске власти – поред тога што су више пута показале разумевање и изразиле подршку за антисрпске сентименте у Хрватској – очито прећутно подржавају гушење уставом и највишим међународним актима загарантованих права и слобода грађана српске националности.

Такође, срамотно је да медији у Србији, у првом реду Јавни сервис и Танјуг које финансирају грађани(!), у извештавању о овом догађају без икакве ограде говоре о „Домовинском рату“, „домобранима“ и „бранитељи“. Подсећамо Јавни сервис Србије и националну информативну агенцију да су ти исти „домобрани“ и „бранитељи“ у такозваном „Домовинском рату“ починили један од највећих геноцида у Европи у скоријој историји.

Оваквим неодговорним понашањем Јавни сервис, Танјуг али и други у јавности грађанима Србије намећу прихватање хрватске верзије по којој је рат био „домобрански“. Подсећамо РТС и друге да су у тој „самоодбрани“ ти такозвани домобрани прогнали преко 250.000 људи!

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар