Саопштење: Укидање Електровојводине – први корак ка демократизацији Србије и укидању АПВ

уторак, 2 јуна, 2015 у 12:53PM

Укидање Електровојводине, њено припајање Електропривреди Србије, односно реструктурирање ове велике компаније, нужно је како би грађани имали стабилно снабдевање струјом али и омогућило Србији да лакше извози овај енергент.

Надамо се да ће ова одлука само утрети пут укидању недемократске и штетне администрације Аутономне покрајине Војводине, а да ће држава Србија остати већински власник компаније.

Подсећамо, Напредни клуб се од свог оснивања залаже за штедњу и рефрму државе. Стога ми подржавамо прву меру штедње од формирања СПС-СНС владе 2012. године.

Као што нема потребе за постојањем Електровојводине, тако нема потребе ни за постојањем намета свим пореским обвезницима да након што се из буџета Републике Србије измире све обавезе на територији читаве земље, будемо приморани да администрацији АПВ уплаћујемо још 7% вредности буџета. Нарочито не ако се од тог нашег новца финансира олигархија која ствара нове националне (антисрпске) покрете на тлу наше отаџбине.

Ако тежимо европском и модерном приступу реформама и ако желимо ефикасну и јефтину државу, онда децентрализација и регионализација као решење значе укидање АПВ! Не може се децентрализовати и регионализовати само тзв. Ужа Србија. Централизација АПВ у Новом Саду не значи децентрализовану Србију.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар