Саопштење за јавност: Да ли Ђукановић и НАТО објављују рат Српској православној цркви?

понедељак, 23 маја, 2016 у 8:08AM

Председник владе Црне Горе Мило Ђукановић је поводом десетогодишњице осамостаљења Црне Горе изјавио да је Српска православна црква највећи непријатељ њене независности и тзв. евроатлантских интеграција, тј. уласка у НАТО.

Напредни клуб пита да ли ће црногорске власи, под окриљем НАТО и у име те организације, да покрену акцију против СПЦ тако што ће свештенике да хапсе и одводе у Гвантанамо с обзиром на то да они наводно угрожавају самосталност Црне Горе?

Чини се да је овде пре свега реч о томе да је „проблем“ у чињеници да се ради о институцији која је српска, православна и која је црква.

Истовремено, директор школе у Пљевљима позвао је полицију зато што су матуранти певали српске патриотске песме.

Овакви поступци не чуде од „демократе“ Мила Ђукановића који представља неокомунистички систем фингиране демократије која никада у својој историји није имала смену власти, у друштву у којој се свако противљење ставу камариле на власти тумачи као противљење држави.

Оно што чуди јесте чињеница да су земље које себе представљају као глобални стожер демократије под своје војно окриље примили ауторитарни и недемократски режим противно главним правилима које су саме донеле.

Упоредо са тиме, више од ћутања актуелне власти у Србији која не реагује како би се заштитила демократска права српског народа у Црној Гори, чуде хвалоспеви Александру Вучићу од стране управо тог Мила Ђукановића.

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар