Саопштење за јавност: Напредни клуб предао писма посланицама у којима се тражи укидање АП Војводине

среда, 30 јануара, 2013 у 8:07PM

Напредни клуб је данас, у среду 30. јануара у 14 сати, предао 249 писама упућено народним посланицима Скупштине Републике Србије. У писму се предлаже формирање гупе посланика која ће се залагати за демократско укидање АП Војовдине (АПВ).

Од посланика се тражи подршка за формирање три региона на северу Србије и напомиње да је АПВ настала на недемократски начин, да умањује права већинског српског становништва и доводи у неравноправан положај мањинске заједнице у Србији. У писму се наводи и да је Скупштина АПВ-а неефикасна јер ради свега неколико дана годишње, као и да је економски неоправдана и биркоратизована. Као таква она спречава развој привреде и лоше утиче на стандард грађана пре свега северне Србије.

Ово писмо је јавно прочитано на Конвенцији за укидање АП Војводине одржаној 27. јануара 2013. на којој је предложена децентрализација, регионализација и формирање девет економско-управних редгиона.

Један посланик ЛДП-а је јавно, преко Интернета, одбио да разматра наш предлог и пре него што је прочитао агрументацију, па њему писмо неће бити ни предато.

Преузмите писмо упућено посланицима

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар