Саопштење за јавност НК: Укинути АП Војводину и децентрализовати Србију

четвртак, 19 јула, 2012 у 12:00AM

Напредни клуб сматра да АП Војводина (АПВ) мора да се хитно укине и да се спроведе децентрализација Србије.

АПВ је настала на недемократски начин и представља остатак наслеђа СФРЈ, а за успостављање АПВ-а народ никада није гласао. Данас АПВ служи искључиво за богаћење политичке олигархије о чему сведочи и неефикасност покрајинског парламента који је радио мање од недељу дана у 2011. години (имао је свега шест заседања). АПВ је симбол бирократизације, новосадизације и постепене федерализације Србије. Ни грађани АПВ, али ни грађани целе Србије, немају никакве користи од ње, већ само додатна новчана оптерећења због дуплиране или триплиране скупе и неефикасне администрације.

Не само због економских разлога, већ и због националних и државних интереса, захтевамо да се АПВ под хитно укине и да Република Србија донесе Устав који ће обезбедити истинску демократизацију друштва и државе.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

3 Коментарa на "Саопштење за јавност НК: Укинути АП Војводину и децентрализовати Србију" Оставите коментар
Јо&#1074
30. новембра 1999. at 01:00

Имате моју пуну подршку, покрените коначно то питање, једино Ви господине Антићу можете нешто учинити док још није касно. Кад извесни куцне час, зовни само, ево нас! Ни бриге те сиви тићу, ми смо с тобом, Светозаре Милетићу.

Biciklista, Novi Beo
30. новембра 1999. at 01:00

Beograd i Novi Sad su sa dobrim saobracajnim vezama delovi iste urbane zone. Novi Beograd je de fakto najveci grad u Vojvodini a meni se kao pasioniranom biciklisti preti nekom novom drzavnom granicom. Ovo je pre svega demokratsko pitanje i zaista sam saglasan sa incijativom g. Antica da se cuje glas tihe vecine gradjana Srbije.

Nikola ZR
30. новембра 1999. at 01:00

Potpuno saglasan. Bespotrebna tvorevina, nasleđe Titoizma i moguće žarište… Samo kako birokrate nagovoriti na to? Narod je za siguran sam..

Оставите коментар