Саопштење за јавност поводом општих избора у Србији

недеља, 6 маја, 2012 у 12:00AM

Напредни клуб сматра да је данашњи изборни дан, као и читава кампања која је претходила, показао да су странке у Србији једино предано радиле на „шминкању“ односно јачању свог маркетиншког приступа бирачима, а не на искрном и одговорном приступу кључним проблемима и стварању нових идеја и решења.

Огромни напори странака и њихових медија током данашњег дана да на све начине повећају излазност очито су више иритирали него охрабрили грађанство. Изборни дан у Србији је био дан „страначких војника“ који су малтретирали све грађане, а не дан држављана Србије који су слободно и без притисака могли да се изјасне о свом ставу. Напредни клуб сматра да су читава кампања и изборни дан као врхунац кампање „испод жита“, показали доминацију форме над суштином и представљају насватак даљег гажења грађансе и националне свести у Србији, и увод у нови период лажних обећања и неискрених маркетиншких осмеха.

Напредни клуб оцењује да су ови избори најмање демократски од избора из децембра 2000. Том тренду злоупотреба посебно су допринели Демократска странка и Уједињени региони Србије.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар