Саопштење: Захтевамо хитно укидање АПВ и заштиту грађана северне Србије

уторак, 9 априла, 2013 у 12:36PM

Невероватно је да Бојан Пајтић предлаже Декларацију о заштити уставних и законских права, када он и његово руководство највише критикују тај устав и та права?! То што је усвајање Декларације одложено говори нам да је ово био притисак тзв. Владе АП Војводине (АПВ) на нашу државу у току одлуке о ултиматуму око АП КиМ, као и да ће се ово питање поново ускоро отворити.

Напредни клуб је правовремено упозоравао на овај сценарио и тражио подршку посланика. Захтевамо да се одмах на основу члана 182. Устава Републике Србије хитно укине АПВ и на тај начин уклони асиметричност, смање оптерећања грађана, унапреди ефикасност локалне самоуправе и отвори пут ка истинској регионализацији и децентрализацији Србије.

Напомињемо да је сваки грађанин Србије од новорођенчета до пензионера, независно од националности, у обавези да издваја по 90 евра годишње за плате, летовања, нове аутомобиле и остала луксузирања само за администрацију у Новом Саду. Ми од тога немамо никакве користи, већ само штету и понижења!

Имајући у виду каква права имају наши сународници у АП КиМ (живот у енклавама, без слободе кретања и говора), Црној Гори (без права на језик и равноправност), Хрватској (уцене и спречавање повратка) или Македонији (омета се право на исповедање вере), јасно нам је каква ће права имати српски народ у независној Војводини.

Лицемерно је поређење председника тзв. Владе АПВ да она није „певачко друштво“. Питамо председника тзв. Владе АПВ, које певачко друштво има 1.500 чланова, буџет од 650.000.000 евра годишње, а нема потребе да пева бар 10 пута годишње (дакле више него што заседа Скупштина АПВ)?

Администарција АПВ у Новом Саду, као творевина Титовог револуционарног заноса против „великосрпске хегемоније“ представља једну од главних препрека демократизације Србије и њеног економског и друштвеног развоја.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар