Сиве еминенције режима су Драгиња Ђурић и Душан Вујовић!

среда, 7 фебруара, 2018 у 8:41PM

Режим нису само Александар Вучић и његови послушници из Српске напредне странке. Актуелну власт не чине само неспособни људи попут Вулина, Стефановића, Гашића, Маје Гојковић, Мартиновића и других налик њима који су свакодневно извргнути руглу због свог непромишљеног, аматерског, бахатог и недемократског понашања. Скрећемо пажњу да су они само икебана којом власт свесно замајава опозицију и грађане, док иза свих веома штетних одлука Вучићевог апарата стоје људи од “угледа и професије”.

Скрећемо пажњу на рад Драгиње Ђурић, председнице Извршног одбора Банке Интеза и чланице највиших тела у Привредној комори Србије, као и министра Душана Вујовића, тобоже великог стручњака из Светске банке.

Драгиња Ђурић, увек блиска власти, раније ДС-у, сада СНС-у, власт користи за личну промоцију, богаћење и позиционирање на тржишту банке у којој ради. Све то не би било спорно да госпођа Ђурић није истовремено на функцијама од јавног значаја и општег интереса. Она је истовремено чланица Скупштине Привредне коморе Србије и председница Одбора за банкарство Привредне коморе Србије! Класичан сукоб интереса. Заједно са тим Драгиња Ђурић члан је председништва Савеза економиста Србије и заменик председника Надзорног одбора Привредне банке Загреб.

Колико само испреплетаних функција, сукоба приватних и државних интереса о којима грађани Србије јако мало знају, док се госпођа Ђурић, пријатељица сваке власти, представља као успешан привредник и најутицајнија личност банкарског сектора.

Ради се о једној личности, класичном симболу Вучићевог режима. Наиме, крајем 2017. је Драгиња Ђурић успела да преко Привредне коморе Србије рекламира 100 милиона евра кредитне линије своје банке, али то није било довољно, већ су Банка Интеза и Привредна комора Београда пустиле у промет заједничку инфинити платну картицу!? Са подршком организацијe попут ПКС, која се финансира противуставним чланаринама наметнутим српској привреди, лако је бити “успешан”.

Други пример је министар Душан Вујовић, који је у септембру 2014. постао министар финансија, а већ у октобру исте године осмислио савршен систем пљачке запослених у јавном сектору. Он је сву разлику између старог и умањеног износа слао на један буџетски рачун: 840-745113843-28. Одатле су се средства немилице трошила, на који начин -истраживање врши Напредни клуб. Ради се о 60 милијарди динара узетих зарада од српских грађана. Да ли се такве ствари уче у Светској банци?

Скрећемо пажњу грађанима Србије да своју анализу усмере на праве људе. Ти људи нису Мартиновић и Вулин, кловнови режима, већ управо људи попут Драгиње Ђурић и Душана Вујовића. Они предводе криминал белих оковратника у Србији, служећи интересима Александра Вучића и Српске напредне странке. Када падне пљачкашки режим са власти, најбитнији потез мора бити склањање и осуђивање оваквих људи, јер они су главни извршиоци Александра Вучића, идеолози пљачке и сива еминенција “напредњачког” режима!

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар