Српска листа активна у косовској власти

петак, 1 јуна, 2018 у 9:30PM

Такозвана Скупштина Косова усвојила је на последњој седници резолуцију о укидању роминга између тзв. државе Косово и Албаније и резолуцију о укидању контрола на прелазима Врбница, Ћафа Прушит и Морина.

Српска листа, иза које отворено стоји председник Србије Александар Вучић и његова Српска напредна странка, активно је учествовала на седници и гласала је “за” наведене одлуке. Овим потезом Српска листа се и званично вратила у власт Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, ако је из ње икада уопште и излазила.

Нарочито је срамотно гласање за овакве одлуке од албанског интереса, код којих све албанске странке постижу консензус! Срби су могли макар симболично да гласају против, јер су на овај начин обе резолуције усвојене са свих 73 гласа “за”.

Подстакнути од режима из Србије, коме служе само за добијање популистичких поена у Србији путем строго контролисаних медија, званични представници Срба на Косову и Метохији, раде директно против интереса свог народа.

Од укидања роминга и граничних прелаза користи имају само Албанци, посебно што су ово мере које представљају ситне кораке ка стварању Велике Албаније. Поставља се питање, како је могуће да Срби на Косову и Метохији, после свих страдања, подржавају албанске терористе.

Мук свих медија по овој теми показује издајнички карактер истих и само један милошевићевски приоритет који их краси: останак на власти режима Александра Вучића по сваку цену!

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар