Српски народ у региону поново понижен: Вучићев приоритет је обнова куће Јосипа Јелачића за 600.000 евра!

уторак, 5 јуна, 2018 у 9:22PM

Брига о српском народу није позната категорија актуелној политичкој гарнитури, коју предводе Александар Вучић, Ана Брнабић и Ивица Дачић. Међутим, данашња власт у Србији не само што не мари за права 1.700.000 Срба у околним државама, већ ради директно на њихову штету.

Пројекат Владе Републике Србије “Кућа бана Јелачића” вредан 600.000 евра остварује се на иницијативу председника републике Александра Вучића, као значајан допринос регионалној сарадњи Србије и Хрватске, наводи се у провладиним медијима. Нарочито је индикативан податак да ће ово обновљено петроварадинско здање бити уступљено Хрватском националном већу.

Поклањајући огромна средства Хрватима, Вучић понижава значајан број Срба у околним државама, који нити у једној од њих нису подржани никакавим сличним пројектом. Са друге стране, поставља се и питање приоритета “напредњачког” режима. Да ли је важнија обнова куће Јосипа Јелачића од егзистенцијалних питања Срба у Црној Гори, Хрватској, Словенији, Албанији…?

Српска заједница у Црној Гори остала је временом без свих загарантованих права, непризната је као национална мањина у Словенији, Срби у Албанији не могу да носе и име и презиме, Хрватска не поштује међународне уговоре, а Хрвати исказују све већу србофобију…Све то није довољно Александру Вучићу и његовим кратковидим следбеницима, већ доливају со на рану српском народу подржавајући пројекте Хрвата, Албанаца, Турака и Црногораца испред српских!

Вучићева ултраопортунистичка антисрпска политика одговара наведеним државама, па је некадашњи генерални секретар СРС-а радо виђен гост код Мила Ђукановића, Едија Раме или Хашима Тачија.

Свим грађанима Србије и Србима у региону и дијаспори неопходна је одговорна власт, која ће знати да цени закон и правду постављајући реалне приоритете у корист свих њених грађана и читавог српског народа. За почетак, туђинска власт у Србији мора да оде!

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар