Стаљинистичке интриге и кампања против Ивана Стоилковића

петак, 2 јуна, 2017 у 6:45AM

Напредни клуб најоштрије осуђује стаљинистичке интриге и јавну кампању против г. Ивана Стоилковића, председника Демократске партије Срба у Македонији и посланика у македонском Собрању.

Као што је познато током претходних седмица траје настојање нових, нелегитимних власти у Македонији да посланика ДПСМ-а и вођу српског народа у тој земљи представе као превратника и експонента Србије. Такође, они који су овог посланика у македонском парламенту незаконито прислушкивали непрекидно, неспорним и некомпромитујућим изјавама и мишљењима наших сународника јавно придају некакве терористичке и завереничке димензије и тежње. Циљ је да изазивањем шовинистичке хистерије против малобројних Срба у Македонији и Србији буде олакшано преузимање и учвршчивање власти у Скопљу.

Ситуација у Македонији је сложена и захтева да буде сагледана у склопу целокупних процеса на Балкану који су против интереса Србије и српског народа, као што смо истакли у недавној анализи.

Будући да парадржавне установе угрожавају људска права македонског посланика који је и припадник српске мањине у тој држави, а да су притом јавном линчу изложени посланик у Народној скупштини Србије г. Мирослав Лазански и дипломата г. Горан Живаљевић, позивамо владу Србије да реагује брзо и одлучно.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар