Тођер: Одајем пошту Оливеру Ивановићу, тако што ћу заокружити НЕ!

понедељак, 10 јануара, 2022 у 10:30AM

У недељу 16. јануара навршиће се 4 године од убиства Оливера Ивановића. Нажалост још увек не знамо ко је извршилац, а ко налогодавац. Оно што знамо јесте да је Оливер Ивановић био политичар који је и своје политичке супарнике, и своје присталице и своје грађане могао да погледа у очи. Током своје каријере покушавао је да се избори за права свог народа на Косову и Метохији преко институција. Та борба за једнаке могућности Срба, није увек текла жељеним током, али је Оливер у тој борби увек показивао достојанство, част и доследност. Оливер Ивановић је увек био свој, слободно је мислио и слободно је делао. Он је показао једну велику вредност, а то је да мотиви његовог политичког деловања нису били корупција, споразуми и договори са позицијама у Београду, или страним моћницима, већ жеља за јединством српског живља на територији јужне српске покрајне и суживота са Албанцима. Оливер је оличење политичара који се борио за живота за опште добро, а не за лично.

Нама грађанима Републике Србије, у недељу 16. јануара 2022. године преостаје да одамо почаст Оливеру Ивановићу. Ко има потребу запалиће свећу у најближој цркви и неговаће сећање на њега. Међутим сви ћемо му одати почаст тако што ћемо изаћи на референдум и обавити своју грађанску дужност и заокружити слободно по својој савести. Ипак сматрам да свако ко буде заокружио НЕ, тиме ће заокружити опцију за опште добро. Бојкот референдума није решење, јер је бојкот прикривено да.  Свако ко бојкотује не одаје почаст Оливеру Ивановићу, јер Оливер није избегавао политичку борбу, живот је посветио борби за фер услове свима. Стога, сви који су се пријавили за контролоре на референдуму, показали су високо развијену свест о државности, о слободи, о подели полуга моћи, о законодавству, о судству. Врло је важно одбранити вољу народа, а воља народа се не брани тако што се оглушава о њу, односно бојкотује. Оливер Ивановић је био неко ко се залагао за слогу и јединство српског народа, неко ко се борио против спољног утицаја и уплива. Зато му почаст одајемо заокруживањем НЕ. Промена Устава која се нуди грађанима Србије у области судства на референдуму, оличење је свега онога против чега се Ивановић за живота борио, страног утицаја, корупције, личној користи одређене интересне групе на уштраб општег добра.

Промена сама по себи, не значи да ће увек бити добра. За ову промену на самом почетку знамо да је лоша, јер свако ко заокружи да, одабраће да се без јасног критеријума одаберу „истакнути правници“, али политички подобни за судије и тужиоце. Не заборавимо они који за четири године нису још увек установили ко је извршилац, а ко налогодавац убиства, они који су окретали главу или затварали очи кад је вођена најсрамнија кампања против Оливера и цртала му се мета за живота, треба међу собом да бирају судије и тужиоце. Свако ко заокружи да, гласа да правосуђе буде још послушније и трајно зависно од извршне власти. Оливер Ивановић је 2017. године овако говорио: „Грађани су застрашени и разумем их, али нико нема право да својим страхом угрози будућност осталих. Одуприте се! Нас је ипак више.“ Верујем да је нас ипак више који ћемо заокружити НЕ 16. јануара 2022. године и да ће контролори на бирачким местима одбранити вољу грађана Републике Србије.

Posted by
Categories: Актуелно, Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар