Влада Србије да се супротстави политичком терору режима Мила Ђукановића

петак, 30 новембра, 2018 у 10:39AM

Након синоћњег хапшења Небојше Медојевића, посланика у Скупштини Црне Горе и једног од лидера Демократског Фронта, Напредни клуб позива највише званичнике Републике Србије да јавно и недвосмислено осуде терор који црногорски диктатор Мило Ђукановић и његови саучесници спроводе над вођама опозиције, над припадницима српског народа и над свим слободoумним грађанима Црне Горе.

Позивамо Владу Републике Србије да под хитно реагује и затражи ослобађање Небојше Медојевића као и обустављање свих монтираних судских поступака који режим Мила Ђукановића спроводи против опозиционих политичара и политичких представника српског народа у Црној Гори.

Небојша Медојевић ухапшен је касно синоћ приликом повратка свом породичном дому након седнице Скупштине Црне Горе и одведен у злогласни затвор Спуж, иако није донета одлука о укидању посланичког имунитета, а сумња се да режим такође планира противправно хапшење, Милана Кнежевића, једног од лидера Демократског Фронта из редова српског народа.

Небојша Медојевић противправно је лишен слободе након неуспелог вишедневног покушаја застрашивања од маскираних криминалаца који су га пратили по налогу Ђукановићевог режима.

Позивамо представнике Европске Уније, Савета Европе, ОЕБС-а и друге европске званичнике и званичнике европских држава да се огласе и осуде брутално кршење људских права које спроводи Ђукановићев режим покушавајући да, по ко зна који пут, креирањем подела међу грађанима, продужи своју вишедеценијску ауторитарну владавину.

Питамо европске званичнике како је могуће да држава у којој слобода мишљења није загарантована чак ни члановима парламента може бити кандидат за чланство у Европској Унији и чланица Савета Европе, а камоли ”мотор европских интеграција”.

Позивамо припаднике српског народа и све слободољубиве Црногорце да остану храбри и да наставе борбу за слободу и демократију.

Ноћ је најтамнија пред зору.

Слобода је близу, диктатури се коначно ближи крај.

 

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар