Закон штетан по незапослене и мајке предузетнице

понедељак, 17 септембра, 2018 у 7:05AM

Нови Закон о финансијској подршци породицама са децом уколико се под хитно не укине и стави ад акта, довешће до још веће демографске катастрофе у Србији.

У претходним данима видели смо нове штеточинске начине обрачуна трудничког боловања и породиљског одсуства. Напредни клуб овом приликом скреће пажњу јавности на још један измењен сегмент у закону који итекако на штети мајкама и породицама у нашој држави и то онима са више од двоје деце.

Ради се о новоуведеним ставовима да, иако добију треће и свако следеће дете, немају све мајке право на породиљско одсуство од две године. Класична дискриминација! Наиме, незапослене и мајке предузетнице имају право само на једногодишње породиљско одсуство без обзира на ред рођења детета. Од све приче о родној равноправности дошли смо у ситуацију да се даме које би друштво највише требало да вреднује и поштује дискриминишу као мајке.

Напредни клуб, по разним темама, већ дуго времена скреће пажњу на погубну економску логику актуелног режима Александра Вучића. Позивамо Владу Републике Србије да моментално повуче скандалозни Закон о финансијској подршци породицама са децом. Све мајке би морале да имају иста права када је родитељство у питању.

Posted by
Categories: Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар