Чедомир Антић: Писмо Александри Јерков

петак, 25 септембра, 2020 у 12:03PM

„Драга госпођо Јерков,

Много ми је драго што сте били љубазни да се осврнете на мој став о АП Војводини. Код Вас нема „рукавица“, анализе, задршке…  Ви наступате кратко и аподиктички, као да нисте политичарка једне бледе и израубоване идеје, већ првосвештеница неког младог култа који је већ ушао у своју фанатичну фазу.

Прво желим да Вам кажем нешто о „фалсификовању историје“. Ви олако посежете за тако тешким квалификацијама пошто живите од занимања за које се нисте школовали. Да радите оно за шта сте се школовали на основним, па чак и постдипломским студијама, разумели би сте да деценија универзитетског школовања, а затим и деценије рада у струци, не могу бити једноставно одбачени одмах када неко, ко притом није меродаван, почне да узвикује: „Фалсификат !“ и „Фашизам !“

Понешто мора и да се докаже. Ви се не трудите да било шта докажете, верујем са разлогом, уосталом таква је Ваша политичка и професионална пракса. Разумем то, али бих Вас ипак упутио на изузетно широку литературу – наведену и у зборнику Досије АП Војводина, објављеном 2014. године  и доступном на интернету – која јасно показује (јер нема ту шта да се докаже) да је идеја Војводине била искључиво део српске националне идеје све од њене појаве 1848. па до 1958. године. Чак је и Јован Веселинов тврдио да аутономија Војводине постоји само зато да би била противтежа аутономији Косова и Метохије. На Попису становништва из 2011. јасно се показало да јако мало становника Војводине има војвођански индентитет, чак једна трећина њих у Новом Саду, а увек вишеструко више њих у општинама са српском него онима са другим националним већинама. Коначно, странке наклоњене аутономији никада нису добиле више од 17% гласова становника АП Војводине и она је зато успостављена на манипулацијама и заснована на популарности Демократске странке у целој Србији.  

Основе идеологије за коју се Ви залажете и коју је прихватило свега неколико процената становника АП Војводине, поставили су 1958. бивши нацистички агенти и усташки сарадници Адалберт Карл Гаус, Корнел Филиповић и Еуген Јоцић. Они су у Салцбуршкој декларацији захтевали Војводину у будућој Европској унији, али уз обесправљивање српског народа, стварање војвођанске нације и прогон досељеника. Укратко -„Војводина Војвођанима.“ Да ли Вам то, бивша „лигашице“, звучи познато?

Зашто сам помен укидања АП Војводине код Вас изазива хистеричне наступе? На такав захтев право ми даје 182. члан Устава Републике Србије. Ваша странка га је донела, њиме је АПВ коначно почела да постоји у демократији!  Предлажете да мене „укину“? Да ли као оне Немце и Мађаре, које су оснивачи комунистичке аутономије поубијали и узидали у темеље Ваше данашње парадржаве? Да ли као Србе ројалисте и родољубе којима се ни данас не знају гробови? Мене су већ забрањивали. Ви се још нисте ни надали да ћете као студенткиња распоређивати средства данске владе, када је тада постојећи режим Слободана Милошевића, са дозволом Врховног суда, водио истрагу против мене због „српског екстремизма и тероризма“. Политички савезник Ваше странке, Мило Ђукановић, забранио ми је 2018. улазак у ту државу. Мени, који сам за независну Србију (а тиме и Црну Гору) био још у она давна времена када је он јутром куповао бурек и јогурт Милошевићу.

Ја сам мирољубив човек, а не волим да претим. Ови људи који су ми чинили неправду су бар имали одакле да падну. Ви више немате одакле да паднете, а можете само у заборав.“

Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић

Posted by
Categories: Актуелно

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар