Антић, Бећковић и Кецмановић о нападима на Андрића и Његоша

уторак, 24 јануара, 2017 у 6:57PM

Истакнути српски интелектуалци оштро су реаговали на најновије иступе из Сарајева, у којима се нобеловац Иво Андрић пореди са Адолфом Хитлером, а дела владике Његоша карактеришу као увод у тзв. геноцид над Бошњацима.

На шовинистичке речи сарајевске и бошњачке елите, српска је одговорила мирно и чињеницама. Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић, изјавио је:  „Нека кажу искрено да се они залажу за једну велику бошњачку државу у којој неће бити других осим Бошњака и нека кажу искрено да свако онај ко не мисли као они треба да иде или да нестане.“ Слично размишља и академик Матија Бећковић: „Тој господи се једино не може приговорити да говоре оно што не мисле, а то што мисле о нашим свецима и нобеловцима можемо само да претпоставимо шта ли тек мисле о нама смртницима.“ Одговорну изјаву дао је и професор Ненад Кецмановић: „Прича се о мржњи према муслиманима да се не би причало о српском поријеклу већине муслимана, јер прича о њему је незгодна.“

Чедомир Антић, Матија Бећковић и Ненад Кецмановић својим сталоженим реакцијама показали су и овај пут величину српске интелектуалне елите рутински одбранивши велика дела Андрића и Његоша од политикантских напада из Сарајева. Ипак, остаје забрињавајућ утисак да ће оваквих, потпуно суманутих, напада на српство бити све више, јер шовинисте и екстремне националисте у региону нервира све отпорнији српски народ.

Извор: РТРС

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар