Чедомир Антић: Бисери

среда, 10 фебруара, 2021 у 12:58PM

Када је ико од званичника Србије рекао нешто о присаједињењу Црне Горе Србији? Код нас су и радикали гласали за устав којим је Црна Гора добила пуну равноправност са Србијом. У Србији, осим понеке изјаве са ванпарламентарне политичке маргине, нема ни речи, а камо ли покрета, у прилог обнове заједничке државе са Црном Гором, а да не говоримо о захтевима за присаједињењем. Ја сам једина јавна личност у Србији која је након врхунца камапање против сваког права Срба у Црној Гори (крајем 2019.), изјавила да је можда решење у стварању ентитета и постепеном раздвајању Срба и Црногораца. Изјављујем то, ево и сада тврдим, у све блеђој и јаловијој нади да ће се влада у Подгорици (ова баш као и претходна) дозвати памети и престати да крши основна права читавог једног народа који према попису чини трећину становноштва Црне Горе. Али, Соња Бисерко мисли другачије и црногорски медији јој дају значај као да је Кисинџер, а не анонима коју је битном учинио хир империјалне политике САД.  

Ако званична Србија никада, од 1945. године, када је Црне Гора уз велико насиље успостављена као народна република, није наступала против државности Црне Горе, а ни против већински изражене воље грађана – ма колико била сумњива и колико год српски народ био лишен чак и мањинских права – са односом Црне Горе према Србији то није случај. Да занемаримо признање Косова и сталну кампању против Српске и Србије.  Пратим јавни сервис и државне медије Црне Горе и у потпуности сам збуњен. РТЦГ представља Бошка Обрадовића као „ултрадесничара“. Па он се од национализма црногорског мејнстрима разликује само по томе што верује у породичне вредности. Још кажу како је он овде у некаквој мисији на којој ради заједно са председником Србије. Каква бесмислица! Свет црногорских државобранитеља је свет завере тајних друштава, протокола мудраца из Сиона. Толико је могућа сарадања Вучића и Обрадовића.

Ђукановић је дао интервју омиљеној Тамари Никчевић, која је новинарка колико сам ја ритимички гимнастичар, а паметна је у мери у којој је и лепа.  Опет повике на Србију. Мислим то је добро, докле год не разуме да се против њега ујединила већинска Црна Гора посвећена слободи и правди и сваљује све на Србију у чије се послове мешао више него краљ Александар Карађорђевић у црногорске, наставиће пут његовог пропадања. То ће се труљење, Боже здравља, завршти у неком затвору. Ја мислим да је исправно у да то буде неки међународни затвор. Јер нема смисла да овај човек, који је у свему надвисио свог ментора Слободана Милошевића, заврши у Спужу.

Наставља се фарса црногорског правосуђа. Уместо да је скупштинска већина прекинула шараду реформи које су по својој мери спроводили мафијашки донови – да дозволи судству да се прочисти и избаци корумпиране особе које су по налогу, на спринтерским  процесима, дајући поверење осуђеном убици, на робију осуђивале старице, у самицама држале болеснике и за терористичке превратнике проглашавале српске политичке представнике. Садашња влада је одлучила да препусти нереформисаном судству да настави да ради. Тако је неки дан укинута пресуда којом су на пола деценије казамата осуђени Андрија Мандић и Милан Кнежевић. У земљи у којој су одавно „пашчад пуштена а камење свезано“, ово је сасвим природно. На ново суђење иду праведници. Злочинац је председник. Када би се Црна Гора поредила са Трећим рајхом, у њој би се Хитлер позвао на чињеницу да је демократски изабран за канцелара, а народни судија Роланд Фрајслер би поништио пресуду неком Аденауеру и вратио је на ново суђење. Важно је да проф. др Кривокапић мудро ћути. Он је најпаметнији. Бавио  се политиком два месеца и постао премијер. Знао је када да пољуби руку и који под да целива. Како га није срамота да излази са посебном листом у Никшићу, а седи на челу владе коју подржава већина посланика која се у Никшићу бори на заједничкој листи на којој је и сам некада изабран. Они тамо бране  демократију и опстанак Црне Горе. Он и Давидовић калкулишу – боре се, али не за промене, већ да буду тас на ваги и камен у ципели.

 Питам се, да ли би све било овако да је блаженопочивши митрополит Амфилохије данас којом срећом жив?

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар