Чедомир Антић: Сећање на Драгана Миливојевића

петак, 4 децембра, 2020 у 9:49AM

Драган Миливојевић је био угледни српски новинар. У нашој политици сам безмало четврт века и никада нисам упознао тако посвећеног, искусног и промишљеног новинара који је истовремено умерен и правичан, а јасно и начелно политички опредељен. Знали смо се дуго. Сарађивали смо у разним приликама и околностима. Дешавало се да се да се не видимо и по годину дана, али смо повремено сарађивали свакодневно. Памтим га као човека који живи за новинарство, као професионалца, као светског путника и великог родољуба. Попут Доситеја Обрадовића и Драган је веровао да се народу најбоље служи говорећи и пишући истину.

Наше пријатељство настало је у време када је на конференцијама за новинаре реформске странке, у чијем сам вођству био, постављао колико промишљена толико и непријатна питања. Наставили смо га у време када ме је, након што су се на мене обрушили страначка машина и њени медијски најамници, узео у своју моћну заштиту. Један је од оснивача Напредног клуба. Иако је рад у таквом политичком друштву за Драгана био ситница и кварење фокуса, много нам је помогао. Овај дугогодишњи шеф дописништва новосадског Дневника из Београда, његов главни и одговорни уредник између 2014. и 2016. године и дописник десетак новина – међу којима загребачког Вијесника и подгоричког Дана – био је један од аутора наше књиге Досије АП Војводина и Извештаја о слободи медија за 2017./2018. годину.

Рођен 30. септембра 1956. године, Драган Миливојевић ступио је у новинарство пре скоро четири деценије, давне 1982. године.

Драган је умро последицом коронавируса у уторак 24. новембра ове године.

Збогом пријатељу.

Чедомир Антић

Posted by
Categories: Текстови и анализе

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар