Чедомир Антић: Вучићев режим је компромитовао референдум

субота, 15 јануара, 2022 у 12:05PM

„Дан уочи референдума јасно је да режим Александра Вучића није спреман да прихвати чак ни формалну независну контролу рефорендумског процеса. У систему који је успоставила власт СНС-а и одобриле га корумпиране европске бирократе, режим бира ко ће од опозиционих и независних контролора и посматрача и где да контролише и посматра референдумски процес. Свега 10% контролора које је предложио Напредни клуб је прихваћено од стране режимске Републичке изборне комисије!

Извесно је да српска опозиција није у стању да бојкотује изборе. Колико год бојкот избора из 2020. био успешан, опозиционе странке су због притисака власти и споствених грешака толико слабе и вођства су им у тој мери неодлучна, да чак и релативни успех бојкота није добро искоришћен. Деловање режима у вези са референдумом – на који контролисани медији гледају као на неки ретки космички феномен, а надлежне државне установе раде све како би афирмисале једнопартијску државу – показује да ни преговори власти и опозиције, у којем год формату, нису дали плода.

Јасно је да режим разуме само поруку народног отпора и непослушности. У таквим условима време је да се опозиција уједини око минималног програма свргавања режима и обнове демократије. Свако онај ко се томе противи требало би да покаже минимум честитости, да престане да се лажно представља и отворено се укључи у режим.“    

Председник Напредног клуба, др Чедомир Антић

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар