Честа питања

ukras-strana-8

1. Да ли сте ви странка?
Не, ми нисмо странка. Ми смо политичко удружење грађана које промовише конзервативизам и баштини традиције Напредног клуба из 1906. Жели убрзану модернизацију Србије, развој привреде и интеграцију српске нације.

2. Да ли ћете постати стрнка?
Напредни клуб неће постати странка. Уколико средство за остварење наших циљева буде странка или било који други облик организовања у складу са Уставом и законима, руководство Клуба ће се о томе брзо прилагодити али Напредни клуб ће увек бити друштво које позитивно утиче на (политичку) јавност.

3. Ко вас финансира?
Ми, чланови Клуба, а на првом месту руководство, успевамо да ниво годишњих активности финансирамо сами, од новца који стекнемо бавећи се својим професијама. Од 1. јануара 2013. увели смо могућност да наши чланови уплате годишњу чланарину. Чланаринама се 2013. године суфинансирало штампање нашег Извештаја о политичким правима српског народа.

4. Зашто ово радите?
Искључиво због тога што сматрамо да имамо националну тј. грађанску обавезу да сачувамо државу коју су нам изборили преци својом мудрошћу и херојским ратовима. Зато што сматрамо светом државу коју су створили Немањићи, а обновили Карађорђевићи и Обреновићи.

5. Ко може да постане члан?
Сви пунолетни грађани Србије, српских земаља и расејања који свој углед заснивају на бављењу својом професијом, студенти и пензионери.

6. Да ли отварате канцеларије или одборе по Србији?
Не, али све идеје ћемо разматрати.

7. Да ли сте за улазак Србије у ЕУ?
Иако је до пре неколико година ЕУ представљала средство које би помогло развоју наше државе, данас то није случај. ЕУ се претворила у изузетно скупу и сложену бирократију која је постала препрека развоја малих чланица. Она је данас само постала извор финансирања онима који желе слепо да следе политику највећих у њој, а на рачун свих оних који поштено зарађују свој новац. Напредни клуб се залаже за приступање Србије Европском економском простору.

8. Зашто Европски економски простор (ЕЕП)?

ЕЕП чине земље ЕУ плус Исланд, Финска и Лихтенштајн. Основна предност ове заједнице је што подразумева слободан проток људи и капитала, не постоје заједничка законодавна тела, а једину заштиту своје производње има роба и производи из категорија пољопривреде и рибарства.

9. Да ли подржавате долазак генетски модификоване хране у Србију?
Не.

10. Која је ваша идеологија?
Наша идеологија је конзервативизам ублажен економским либерализмом, односно умерена десница.

11. Шта подразумева идеја поделе КиМ?
Иако су наш народ и наша Црква много пропатили на КиМ, ми морамо то питање политички да затворимо јер нам прети опасност од распада државе. Чекањем можемо да изгубимо много више од АП КиМ, јер се тамо не насељавамо, имамо неповољан прираштај и ризикујемо још напада од стране косовских Албанаца.

Подела подразумева историјски споразум два народа и он садржи: север КиМ и исток до Грачанице присјединити Србији, за манастире и цркве СПЦ обезбедити екстериторијалност и заштиту војника УН, да српске енкалве постану засебне аутономије са „офшор“ пореским системом (локалним судом, полицијом и српским образовним системом), у случају напада на неалбанско становништво омогућити српској војсци интервенцију и заштиту цивила, и др.

Ни под којим условима не пристајати на признање по Брозовим границама и без наведених услова, јер ће то значити галопирајући распад целе земље и представљати опасност да 8.000.000 Срба на Балкану остане без државе. Морамо да поправљамо све оно што су Титоисти покварили.

Ако нам не дозвољавају поделу, односно не дају достојанство и минимално право који је свим другима дато, онда нема преговора.

12. Зашто сте за монархију?
Парламентарна монархија има вишеструке предности. Интегрише нацију, смањује трошкове функционисања државе, побољшава имиџ земље у свету и што је најважније демократизује друштво тако што се одузима важно политички средство из руку олигархије. Формално-правно парламентарна монархија у нашој земљи није укинута, већ насилно изгнана.