Федералистичка политика Вучићевог режима

субота, 9 децембра, 2017 у 12:40PM

  Актуелни режим Александра Вучића и његове Српске напредне странке вуче Србију  ка даљој федерализацији и дезинтеграцији. Очигледно је да се садашња републичка власт води интересима страних држава и то оних интереса који су у супротности са српским.

  Кокетирање са Зукорлићем, подстакивање све већег присуства Турске у Рашкој области, те отворено признање анархије у Новом Пазару, овом делу наше територије на известан начин дају федералистички статус и повлашћен положај. На Косову и Метохији, јасно је, Александар Вучић подржава злочинца Рамуша Харадинаја, док на југу Србије Албански фашисти финансирани из буџета Србије позивају на стварање Велике Албаније.

  Северну Србију карактерише непотребна и прескупа администрација, за коју се грађани никада нису определили нити су јој дали подршку на било којим изборима. Најновије најаве министра финансија Душана Вујовића да ће се ускоро кренути у израду Закона о финансирању АПВ-а потврђују чињеницу да СНС жели даљу федерализацију и дезинтеграцију читаве Србије. 

  Намештен разговор министра Вујовића и Ненада Чанка о Закону о финансирању АПВ-а уноси зебњу када је у питању будућност Србије. Подсећамо да је Ненад Чанак као аутономаш почетком деведесетих година предводио странку под називом Лига социјалдемократа Војводине/Југославије константно се позивајући на Устав из 1974. године и надлежности из СФРЈ. 

   Александар Вучић подржавајући титоистичку политику даљег разбијања државе жели подршку ЕУ и САД. Други циљ су му гласови Бошњака, аутономаша, Албанаца…Оваква политикантска логика, упозоравамо, веома је опасна по будућност Србије, јер се ствара изразито нефункционална држава.

   Напредни клуб је против федералистичке политике у Србији која представља највећи континуитет данашњег времена са Брозовим. Јасно се залажемо за унитарну Србију, дефедерализацију и укидање аутономних покрајина уз успостављања правне државе на читавој територији Србије, рачунајући и Велики Трновец, Тутин, Нови Пазар…Једино таква политика може донети просперитет и сигурну будућност свим грађанима Србије.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар