Игор Вуковић: Пајтић као преговарач представља вододелницу опозиције

четвртак, 11 фебруара, 2021 у 9:59AM

 „Најаве да би Бојан Пајтић могао да представља мејнстрим опозицију у дијалогу са представницима власти о изборним условима, изазвале су истински шок код доброг дела опозиционе и истинско сеирење код читаве прорежимске јавности.

 Да је Србија правна држава, Бојан Пајтић би одавно бивствовао по судовима и пред истражним органима. Афере везане за Развојну банку Војводине, Ветропаркове, гласање из Бодрума када је био шеф посланичке групе ДС-а у Народној скупштини, Фонд за развој, куповину гласова у Врбасу, обележје су политичког деловања Пајтића. При том, политичка легализација СПС-а, покушај стварања војвођанске нације, те давање модела функционисања СНС-у, додатни су разлози зашто је овом човеку место у далекој политичкој прошлости.   Зато његово враћање у политички живот представља вододелницу међу опозицијом.

Они којима је Пајтић узор желе повратак на време пре 2012. када се утирао пут стварању СНС-а и овог што живимо данас. Њима су афере, партократија и разградња државе нормалан модел функционисања. Са друге стране је опозиција која жели прекид континуитета владања ДС-а и СНС-а и са тим долазак новог времена, здравих вредности и позитивног односа према држави и општем добру.“

Генерални секретар НК-а, Игор Вуковић

Posted by
Categories: Саопштење, Ставови

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар