Напредни клуб осуђује писање листа Информер и неоснованог напада на БИРОДИ

субота, 20 маја, 2017 у 10:06AM

Напредни клуб осуђује писање листа Информер у коме је, по ко зна који пут, објављен текст у коме су кључни саговорници неименовани извори и у коме се, без изношења конкретних доказа, напада Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ). Такође, Клуб као опасност види опште прихваћено правило да чланови владајуће структуре без икаквих последица могу јавно да нападају и практично позивају на линч, свих неистомишљеника, као што је у овом случају то учинио народни посланик Владимир Ђукановић. 

У тексту „ЕВРОПСКА УНИЈА РУШИ ВУЧИЋА: Бриселу смета премијер и изабрани председник Србије, СУВИШЕ ЈЕ СРБИН И СУВИШЕ ЈЕ СВОЈ!“, објављен у Информеру, који је највећим делом базиран на неименовани „извор Информера“, између осталог, напада се агенција БИРОДИ наводећи да се она финансира од ЕУ те да су истраживања ове организације – наводно представљено на састанку у Бриселу – „лажна и са јасним циљем… како би они што не мисле добро Србији имали муницију да пуцају по њој“.

Занимљиво је да „Информер“ у тексту напомиње како се Бироди финансира од ЕУ и то ставља у негативан контекст, имајући у виду да је премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић, кога овај лист константно брани и промовише, највећи заговорник уласка у ЕУ. Управо је Александар Вучић тај који је кроз бројне тајне преговоре и састанке у Бриселу, између осталог, прихватио повлачење српских институција са Косова и Метохије потписивањем „чувеног“ Бриселског споразума. Човек, за кога „Информер“ наводи да га „руше“ јер је „СУВИШЕ СРБИН И СУВИШЕ СВОЈ“, има политичке а и пословне везе са људима који су одлучујуће допринели рушењу Србије деведесетих, као што су Бил Клинтон или Тони Блер…

Објављивати текстове без аутора, који се базирају на сазнања „нашег извора“ а у којима се не наводи ни један конкретан доказ осим нечијих оцена је неетично и непрофесионално и за сваку осуду.

Posted by
Categories: Вести, Саопштење

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар