Одбор за одбрану Мандића и Радуновића: Политизован процес !

понедељак, 26 септембра, 2016 у 5:43PM

На данашњој конференцији за медије одржаној у Медија центру, одбор за одбрану Андрије Мандића и Славена Радуновића, двојице вођа Демократског фронта из Црне Горе, изнео је своје оштро противљење политичком суђењу против вођа опозиције. Испред одбора говорили су: Ђорђе Вукадиновић, др Миша Ђурковић и др Чедомир Антић.

Наиме, у уторак 27. септембра почиње процес у коме су они оптужени за насилно рушење уставног поретка. Реч је о политичком процесу који је наметнут судству Црне Горе. Управо на дан почетка великих и мирних демонстрација из 2015. године у прилог демократизацији Црне Горе, а уочи нових избора, режим Мила Ђукановића жели да заплаши, изолује и изложи прогону све борце за демократију. Иако је успео да поткупи део опозиције и уз помоћ САД и ЕУ политички преживи, Ђукановићев режим наставља да прогони политичке противнике. Мандић и Радуновић оптужени су за кривично дело које није извршено.Реч је о „злочину без жртве“.

Изражавамо солидарност са грађанима који заслужују пуна грађанска, национална права и равноправност. Такође настојимо да пружимо скроман допринос да се у Европи више не дешавају политички судски процеси.

Чланови одбора:

др Миша Ђурковић, др Александар Раковић, Проф. др Момчило Павловић, Владимир Кецмановић, Ђорђе Вукадиновић, др Јован Ћирић, Игор Вуковић, Миљан Премовић и др Чедомир Антић.

Posted by
Categories: Актуелно, Вести

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар