Poziv na Konvenciju za ukidanje AP Vojvodine

субота, 19 јануара, 2013 у 5:28PM

Poštovani prijatelji,

čast nam je da vas pozovemo na Konvenciju za ukidanje AP Vojvodine, koju organizuje Napredni klub za Sv. Savu (27.01.2013.) u Beogradu.

Na Konvenciji će biti predstavljena Povelja o ukidanju AP Vojvodine kao i pismo koje ćemo uputiti svim poslanicima u Skupštini Srbije.

Dođite da zajedno diskutujemo na ovu važnu temu reforme države. Govorićemo i o potrebi regionalizacije i decentralizacije, kao i o predlogu da se glavni grad premesti u Novi Sad.

Ukoliko želite da prisustvujete ovom važnom događaju za naš Klub potvrdite dolazak do petka (25.01.2013. god). Slobodno možete pozvati i doći sa još ljudi. Najava je važna zbog ograničenog broja mesta. Nažalost nismo u mogućnosti da organizujemo prevoz do Beograda.

Konvencija će se održati u velikoj sali Opštine Zvezdara sa početkom od 18 sati. Adresa je Bulevar kralja Aleksandra 77

Pogledajte poziv predsednika Kluba dr Čedomira Antića:

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na info@napredniklub.org ili nk.srbija@gmail.com

Živela Srbija!

Posted by
Categories: Вести, Најава

12 Коментарa на "Poziv na Konvenciju za ukidanje AP Vojvodine" Оставите коментар
Marko
29. јануара 2013. at 14:02

Dali postoji šansa da događaj zabeležite u video formi i postavite na net,kako bi mi koji smo sprečeni da dođemo lično,mogli da odgledamo konvenciju ! Hvala!

Miljan Premović
29. јануара 2013. at 14:02

Svakako. Snimak ce biti postaljven na nas Jutjub kanal dva do tri dana nakon Konvencije.

Miljan Premovi
29. јануара 2013. at 14:02

Svakako. Snimak ce biti postaljven na nas Jutjub kanal dva do tri dana nakon Konvencije.

Срба Дивош
29. јануара 2013. at 14:04

Имате моју подршку. Укинути бескорисну бирократску аждају,ждерача наших новаца, док још није касно. А уз то је уз њену помоћ, расрбљавање Војводства српског већ увелико отпочело. Нови сад за српску престоницу! Поздрав из Баната

Istoricar19
29. јануара 2013. at 14:04

Zasto da se odricemo svojega? A bude li vojvodjanska pokrajina nastavila da postoji u sadasnjem obliku, nece proci mnogo, pa ce nam i nju oduzeti. Zasto da taj deo srpske teritorije ne branimo na vreme? Jedino sto ne razumem je taj novi zahtev odredjenih intelektualnih krugova nasih da bi Novi Sad trebao postati nasa nova prestonica. Niti je to geopoliticki realno, niti nam u bilo kom pogledu pogoduje. Sta ce nam prestonica u Novom Sadu, kad je Beograd razvijeniji kao grad, vise pogoduje i lici na glavni grad drzave od Novog Sada, nalazi se na uscu jedne velike reke u drugu, i to veliku evropsku reku, znaci na uscu je reka, sto je veoma znacajno. Ne vidim kako bi i u cemu Novi Sad mogao da bude takmac Beogradu kao glavni grad. Taj zahtev mi uopste nije jasan. jedino ako time pokusavaju da sprece odvajanje vojvodjanskih teritorija od Srbije, ali, i dalje, mislim da je to veoma dubokoumno besmislen potez, i da ne bi nista korisnoga doneo. A sto se tice sustinske decentralizacije i pametne regionalizacije teritorije nase zemlje, mislim da to treba sto pre sprovesti. i u takvom scenariju, mislim da bi trenutno postojecu AP Vojvodinu trebalo zameniti sa 3 autonomne oblasti: Backu, Banatsku i Sremsku, a preostali deo Srbije takodje podeliti na nekoliko istorijski i geografski zasnovanih autonomnih oblasti. Ali tako da ni jedna od ovih autonomija ne ugrozi vise nikada autoritet centralne vlasti drzave Srbije, kao sto su to cinile Vojvodina i KosMet.

Српски бренд
29. јануара 2013. at 14:05

Браво за идеју! Ем је АПВ уведена у Титовој диктатури, те не знам што је гајимо!? Ем је то скупа и дупла администрација (хоћу рећи, непотребна) те у време рецесије, чему? Имамо Србија воде и Војводина воде, па ЕПС и ЕПВ, па … мислим, све дупло… чему? Све то може да ради "једна фирма".

Чеда Антић
29. јануара 2013. at 14:05

Особо која се потписујеш "Србин",
Чуди ме да су моје колеге дозволиле да на нашем сајту буде објављен један тако непристојан и баналан коментар. Ви пре свега нисте способни да артикулишете своје мишљење а да не говорите глупости. Затим, Ви нисте способни да некоме кажете да није у праву и да је неинтелигентан, а да га притом не упоредите са неком особом са посебним потребама што Вас сврстава међу глупандере и подлаце који су срамота људског рода.
Ваш коментар ће бити избрисан у року од дванаест часова пошто га уз ову белешку прочита макар неколико посетилаца. Морам да приметим да је јако бедно и то што се кријете иза своје етничке припадности. Ја све своје текстове потписујем, а адресу мог стана је лако наћи. Пошто смо закључили да сте најобичнији бедник, молим Вас да Ваше фрустрације и проблеме поделите са Вашом породицом или још боље стручњацима који би можда могли да Вам помогну.

Бранислава
29. јануара 2013. at 14:06

@Srbin
Будимо људи иако смо Срби!!!

Mиленко, Н.Сад
29. јануара 2013. at 14:06

Што се тиче укидања АПВ, ту нема никакве дилеме да би то морао да буде први корак ка истинској реорганизацији државе Србије. А што се тиче идеје да Нови Сад постане главни град, мислим да је она много дискутабилнија. Србија се већ вековима са својом народном масом, а тиме и територијом помера на север, напуштајући своје историјске просторе на којима је црпела виталност и снагу свог етноса. И поред несразмерне медијске халабуке коју стварају сепаратистички кругови у северној Србији, ја мислим да је опстанак наших јужних крајева далеко угроженији и да би с циљем заштите тих крајева, а и деметрополизације неколико главних центара у Србији умесније било да се престоница пресели у неки мањи град у јужној половини земље, рецимо у Рашку област. То би свакако било много скупље, али и много сврсисходније у циљу насељавања и задржавања тих крајева…

Rodoljub
29. јануара 2013. at 14:06

Imam jedno pitanje. Podrzavam Vas predlog i mislim da je politicki gledano ispravan. Ipak, zanima me kako ce tri skupstine i tri administracije (Srem, Banat i Backa) da budu jeftinije od jedne u Novom Sadu?

Jos jednom, svaka vam cast na hrabrosti i odgovornosti. Podrska.

Miljan Premovic
29. јануара 2013. at 14:07

Dozvolite da razjasnim. Ne prdlažemo mi kreiranje nove tri automne pokrajne već, što se severa Srbije tiče, tri ekonomska regiona. Ti regioni bi imali ulogu u koordinisanju lokalnih samouprava i osobljavanju u modernizaciji i procesima decentralizacije iz Novog Sada, tj Beograda.

APV, da zanemarimo da je plog totalitarizma, ima neefikasne institucije koje su duplirane sa republičkim, koje novi regioni ne bi imali jer im nisu potrebni. Npr. Skupština APV zaseda par puta godišnje, a poslanici imaju tri prosečne plate, a da ne govorimo o upravnim odborima, sekretarima i sekretaricama, automobilima… Sve to neko mora da zaradi da bi oni potrošili.

Istina je da bi promena, koju Klub želi, u početku iziskivala nešto veća novčana sredstva ali bi dugoročno uštedela poreskim obveznicima dosta novca, a ujedno nov sistem bi bio efikasniji i efektivniji.

D.K.
29. јануара 2013. at 14:07

"Istina je da bi promena, koju Klub želi, u početku iziskivala nešto veća novčana sredstva" M. Premović
Ako je ovo tačno, onda ste sami obesmislili čitavu ideju. Da ne govorimo o tome koliko su termini "samo u početku" i "nešto veća sredstva" rastegljivi sami po sebi. Izgleda da je istina da vi zapravo nemate pojma o finansijskim efektima vaše ideje (ni o minusu ni o eventualnom plusu) a to je, priznaćete, nedopustivo. Izjednačava vas sa aktuelnom Vojvođanskom vlašću koja se samo deklarativno brine o parama građana. Verujem da vi imate drugačiji pristup, ali činjenice vam ne idu u prilog.

Оставите коментар