Вуковић на Врачару: Велика излазност у корист демократије

четвртак, 1 марта, 2018 у 9:59AM

 

Изјава Игора Вуковића, генералног секретара Напредног клуба, дата на Врачару у разговору са члановима клуба и грађанима

     

             

  Велика излазност значи победу демократије

„Питање излазности, неспорно, значајан је фактор у коначним изборним резултатима. На свим претходним изборима, председничким и парламентарним, одржаним у Београду, уочљива је јасна негативна корелација између излазности и броја добијених гласова СНС-а и СПС-а. Поред тога што је број гласова режима у апсолутним износима у сталном паду у Београду, од 463.978 из 2014. године (републички) до 403.019 из 2017. (председнички), све већа излазност 2014. – 805.000, 2017. – 925.000, додатно је релативизовала све слабије резултате режимских странака.

На првом месту, без обзира на време и место дешавања, велика излазност добра је за демократију, одсликава на добар начин вољу грађана, означава њихову адекватну укљученост у друштвена дешавања и даје легитимитет власти.

У Србији, по претходној логици, против излазности јесу аутократске партије проистекле из комунистичке диктатуре за које је демократија нужно зло, а владање “чврстом руком” идеал. Зато данас, за разлику од неких претходних година, нема кампања за већу излазност и изборну едукацију грађанства.

Београђани 4. марта доносе важну одлуку између радикалско-социјалистичких аутократа и несавршене, али демократске опозиције, која је, свесна својих претходних грешака, спремна да изведе град на прави пут, на коме неће бити свакодневних афера браће Вучић, Малог и Весића.

Симбиоза велике излазности и резултата демократских опција на њима, јак су аргумент Београђанима за рушење режима. Дошло је време да тренд све веже излазности (од 2014. до 2017.) и мањег броја гласова за режимске опције не остане статистичка категорија. Победу демократије 4. марта Београђани не смеју да пропусте.“

Posted by
Categories: Актуелно, Вести, Преносимо

1 Коментар на "Вуковић на Врачару: Велика излазност у корист демократије" Оставите коментар
padobranac
2. марта 2018. at 11:21

Cekaj malo, pancevac prica o BGd, sads pred izbore u PA ima duplo manje stanovnika a vas za taj broj se u BGd povecao broj

Оставите коментар