Зашто је Напредни Клуб променио лого?

петак, 6 августа, 2021 у 9:15PM

После више од 13. година од како је Напредни Клуб основан као удружење грађана које карактеришу конзервативни програм и идеологија одлучили смо да променимо наш лого и да га модернизујемо у скалду са нашом намером да интензивирамо наше учешће у политичком дискурсу.

Нови лого задржава слова “Н” и “К” као иницијале назива нашег клуба са стрелицом сада позиционираној на сволу “Н”. Било нам је јако важно да се стрелица задржи како би наставила да симболише то да припадамо умереном и демократском конзервативизму типичном за европски континент, а не ауторитарном.

Од сада ће симбол нашег клуба бити и лав са трновом круном. Лав је традиционално симбол конзервативаца у Европи, као снажна и племенита животиња. Пажљиво смо радили на томе да лав изгледа баш тако. Снажно, али пре свега поносито и племенито. 

Као што се може приметити изабрали смо да заменимо нашу традиционалну зелену боју са плавом. У западном свету конзервативци се већ јако дуго асоцирају са плавом бојом, а прогресивци са црвеном. (Изузев САД где је то обрнуто). Ми као модеран покрет који баштини конзервативну идеологију дошли смо до закључка да ћемо се тако много боље повезати са осталим покретима и организацијама, али да ћемо се тако боље повезати и са младима у Србији који ће у будуће бити један од центара наше политике.

Филип Калмаревић, повереник за младе

Posted by
Categories: Саопштење, Текстови и анализе
Tags: ,

Још увек нема коментара. Будите први који ће оставити!
Оставите коментар